Merkezimiz personellerinden Öğr. Gör. Dr. Erdi AKMAN'ın TÜBİTAK-1001 projesi kabul edildi | KMÜ BİLTEM - KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi

KMÜ BİLTEM | Karamanoğlu Mehmebey Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi
KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ
Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar
Uygulama ve Araştırma Merkezi

Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (KMÜ BİLTEM)’de görev yapan Öğretim Görevlisi Dr. Erdi AKMAN’ın yürütücülüğünü yaptığı ‘İyonik Sıvılar ile Modifiye Edilmiş Ters Mimariye Sahip Yüksek Performanslı ve Uzun Dönem Kararlı Perovskite Güneş Hücrelerinin Geliştirilmesi’ başlıklı proje, TÜBİTAK-1001 programı kapsamında destek almaya hak kazanmıştır.

TÜBİTAK tarafından desteklenecek projede, perovskite güneş hücresi teknolojisinin performans ve kararlılığının geliştirilmesi amacıyla aygıt mimarisinin farklı katmanlarının modifikasyonu amaçlanıyor. Bu proje ile birlikte perovskite güneş hücrelerinin uzun dönem kararlılık problemlerinin çözümü için etkili modifikasyon işlemlerinin uygulanması sonucunda daha kararlı ve yüksek performanslı aygıtların üretilmesi hedefleniyor.

36 ayda tamamlanması planlanan projede 1 yüksek lisans 1 doktora olmak üzere 2 lisansüstü öğrenciye de burs imkânı sağlanırken, Necmettin Erbakan Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Seçkin Akın ve Konya Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Teoman Öztürk araştırmacı olarak görev alacaklardır.

KMÜ BİLTEM Ailesi olarak Öğretim Görevlisi Dr. Erdi AKMAN’ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Facebook'da Paylaş
Twitter'da Paylaş