Merkezimiz personellerinden Arş. Gör. Fuat GÖKBEL'in TÜBİTAK 1512-BİGG projesi kabul edildi | KMÜ BİLTEM - KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi

KMÜ BİLTEM | Karamanoğlu Mehmebey Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi
KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ
Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar
Uygulama ve Araştırma Merkezi

Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (KMÜ BİLTEM)’de görev yapan Araştırma Görevlisi Fuat GÖKBEL’in yürütücülüğünü yaptığı ‘Bitkisel Yoğurt’ başlıklı proje, TÜBİTAK-1512 Girişimcilik Destek (BİGG) programı kapsamında destek almaya hak kazanmıştır.

Proje hakkında Fuat GÖKBEL, “Son yıllarda, insanların tüketim alışkanlıklarında ciddi değişiklikler oldu. İnsanların, organik, sürdürülebilir, çevreye ve hayvanlara saygılı üretilen ürünleri alma eğilimi arttı. Özellikle pandemi sonrası, bu eğilimin bitkisel ürünler lehine döndüğünü görmekteyiz. Bitkisel Yoğurt iş fikrimiz de bu bilgiler doğrultusunda doğdu. Ne yapabiliriz diye düşündük ve araştırmalarımız sonucu yerli pazarda böyle bir ihtiyaç olduğunu fark ettik. Proje kapsamında farklı tat ve aromalarda, uygun yapı ve dokuda, besleyici değeri yüksek ve uzun raf ömrüne sahip bitki kaynaklı yoğurt benzeri ürün üretimini hedefliyoruz. Ürünümüz seri üretime geçtiğinde ise ithal ürünlerin hakim olduğu vegan pazarında yerli bir alternatif olacaktır” dedi.

KMÜ BİLTEM Ailesi olarak Araştırma Görevlisi Fuat GÖKBEL’i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Facebook'da Paylaş
Twitter'da Paylaş