Yoğurma esnasında hamur kıvamını analiz etmek
Yoğurma işleminden sonra hamurun özelliklerini analiz etmek
Tek testte unun veya öğütülmüş buğdayın protein yapısı ve nişasta özelliklerinin belirlenmesinde kullanılır. Gerçek zamanlı olarak iki mikser bıçağı arasında yoğrulan hamurun uyguladığı "tork" Nm. olarak ölçülür. Hamur gelişimi, protein bağlarının kalitesi, stabilitesi, elastikiyeti, nişastanın jelatinize olma sıcaklığı, amilaz aktivitesi, son ürün raf ömrü, katkıların etkisiyle hamur direncinin değişimi gibi parametreler analiz edilebilmektedir. Mixolab 2 ile çıkarılabilir su tankı ve yeni yazılım özellikleri sunulmaktadır.
Buğday unu yoğurma özellikleri ve unlu mamullere uygunluk testi
Hamur haline gelebilen ürünler