Mixolab hamur yoğurma ve analiz sistemi | KMÜ BİLTEM - KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi

Mixolab hamur yoğurma ve analiz sistemi | KMÜ BİLTEM - KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi

KMÜ BİLTEM | Karamanoğlu Mehmebey Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi
KMÜ BİLTEM | Karamanoğlu Mehmebey Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi
KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ
Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar
Uygulama ve Araştırma Merkezi

Mixolab hamur yoğurma ve analiz sistemi

Chopin

Genel bilgiler

Yoğurma esnasında hamur kıvamını analiz etmek
Yoğurma işleminden sonra hamurun özelliklerini analiz etmek

Teknik özellikler

Tek testte unun  veya öğütülmüş buğdayın protein yapısı ve nişasta özelliklerinin belirlenmesinde kullanılır. Gerçek zamanlı olarak iki mikser bıçağı arasında yoğrulan hamurun uyguladığı "tork" Nm. olarak ölçülür. Hamur gelişimi, protein bağlarının kalitesi, stabilitesi, elastikiyeti, nişastanın jelatinize olma sıcaklığı, amilaz aktivitesi, son ürün raf ömrü, katkıların etkisiyle hamur direncinin değişimi gibi parametreler analiz edilebilmektedir. Mixolab 2 ile çıkarılabilir su tankı ve yeni yazılım özellikleri sunulmaktadır.

Yapılan analizler

Buğday unu yoğurma özellikleri ve unlu mamullere uygunluk testi

Numune gereksinimleri

Hamur haline gelebilen ürünler
 

Paylaş
Facebook'da Paylaş
Twitter'da Paylaş