Tekstür analiz cihazı | KMÜ BİLTEM - KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi

Tekstür analiz cihazı | KMÜ BİLTEM - KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi

KMÜ BİLTEM | Karamanoğlu Mehmebey Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi
KMÜ BİLTEM | Karamanoğlu Mehmebey Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi
KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ
Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar
Uygulama ve Araştırma Merkezi

Tekstür analiz cihazı

Texture Analyzer TA-XT2i

Genel bilgiler

Sertlik, Yumuşaklık, Yapışkanlık, Gevreklik, Kırılganlık, Tazelik, Çiğnenebilirlik, Yayılma, Yoğunluk, Topaklanma, Bükülebilirlik, Kıvam, Sünme, Büzülme, Sürtünme Kuvveti, Elastikiyet, Gerilme Kuvveti, Çekme Kuvveti, Kapak Mukavemeti, Toz Akış Mukavemeti özellikleri incelenebilir.

Teknik özellikler

Tekstür analizleri gıda, kozmetik, eczacılık, yapışkan malzemeler ve diğer tüketici ürünlerinin hem germe, hem de basınç altında yapılan mekanik testleridir. TA.XTPlusTekstür Analiz Cihazları ürünlerin tekstürel özelliklerini kuvvet, zaman ve mesafe verilerini, saniyede 500 veri toplayarak tamamen entegre Exponent 32 yazılımında görüntülenebilir şekilde hesaplar. Bu güçlü ve çok yönlü tekstür analiz cihazı bilimsel doğruluk içeren, tekrarlanabilir ve tanımlanabilir tekstürel bilgilere artan ihtiyacı tamamıyla karşılar ve kayda değer bir gelişme olarak tekil-parametrelerden, çoklu-fonksiyonel bilgisayar kontrollü cihazlara kadar geniş bir yelpazedeki ölçümleri gerçekleştirir.

Yapılan analizler 

Gıda ve gıda dışıörneklerinde ve gıda ambalajlarında tekstür analizi

Numune gereksinimleri

Tekstür Özelliği incelenen her numune kabul edilebilir.
 

Paylaş
Facebook'da Paylaş
Twitter'da Paylaş