Sertlik, Yumuşaklık, Yapışkanlık, Gevreklik, Kırılganlık, Tazelik, Çiğnenebilirlik, Yayılma, Yoğunluk, Topaklanma, Bükülebilirlik, Kıvam, Sünme, Büzülme, Sürtünme Kuvveti, Elastikiyet, Gerilme Kuvveti, Çekme Kuvveti, Kapak Mukavemeti, Toz Akış Mukavemeti özellikleri incelenebilir.
Tekstür analizleri gıda, kozmetik, eczacılık, yapışkan malzemeler ve diğer tüketici ürünlerinin hem germe, hem de basınç altında yapılan mekanik testleridir. TA.XTPlusTekstür Analiz Cihazları ürünlerin tekstürel özelliklerini kuvvet, zaman ve mesafe verilerini, saniyede 500 veri toplayarak tamamen entegre Exponent 32 yazılımında görüntülenebilir şekilde hesaplar. Bu güçlü ve çok yönlü tekstür analiz cihazı bilimsel doğruluk içeren, tekrarlanabilir ve tanımlanabilir tekstürel bilgilere artan ihtiyacı tamamıyla karşılar ve kayda değer bir gelişme olarak tekil-parametrelerden, çoklu-fonksiyonel bilgisayar kontrollü cihazlara kadar geniş bir yelpazedeki ölçümleri gerçekleştirir.
Gıda ve gıda dışıörneklerinde ve gıda ambalajlarında tekstür analizi
Tekstür Özelliği incelenen her numune kabul edilebilir.