Dumas Azot-Protein Analiz Cihazı | KMÜ BİLTEM - KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi

Dumas Azot-Protein Analiz Cihazı | KMÜ BİLTEM - KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi

KMÜ BİLTEM | Karamanoğlu Mehmebey Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi
KMÜ BİLTEM | Karamanoğlu Mehmebey Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi
KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ
Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar
Uygulama ve Araştırma Merkezi

Dumas Azot-Protein Analiz Cihazı

VELP SCIENTIFICA NDA 701

Genel Bilgiler

Cihazın çalışma prensibi; hazırlanan gıda numunelerinin yüksek sıcaklıkta yanma reaktöründe yakılması, elde edilen gazın indirgenerek azot miktarının tayin edilmesine dayanmaktadır. Cihaz; tahıl ürünleri, baklagiller ve geniş bir aralıktaki katı ve sıvı gıda numunelerinde protein miktarını kısa sürelerde tayin edebilmektedir. 

Teknik Özellikler

*Cihaz ile 1 g'a kadar numuneler analiz edilir.
*Aynı anda farklı katı, yarı katı ve sıvı numunelerin matrisini yüklenebilir.
*Otomatik örnekleyici 30 konumlu bir diskle birlikte verilir ve 117 örneğe kadar genişletilebilir. 
*Analiz otomatik olarak gerçekleşir ve N / Protein sonuçlarını 3 ila 5 dakika içinde verir. 
Ƥ.003 mgN düşük LOD saptama limiti ve % 0.5 (EDTA) 'dan düşük RSD ile yüksek hassasiyetli sonuçlar ve tekrarlanabilirlik sağlar.
*Ölçüm aralığı ppm - 200 mg N’dur.
*Yakma sıcaklığı 1030 °C’dir.
*Taşıyıcı gaz olarak helyum (%99.999 saflıkta) kullanılmaktadır. Kullanılan oksijen de %99.999 saflıktadır.

Yapılan Analizler

Gıdalarda Azot  ve Protein Tayin

Numune Kabul Kriterleri

Numuneler homojen olmalıdır. 
   -Katı numuneler öğütülüp uygun elekten geçirilmelidir. 
   -Toz örnekler homojen olacak şekilde elekten geçirilmelidir. 
   -Sıvı ve yarı sıvı numunelerden homojen örnekleme yapılmalıdır.

Paylaş
Facebook'da Paylaş
Twitter'da Paylaş