Kül Fırını | KMÜ BİLTEM - KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi

Kül Fırını | KMÜ BİLTEM - KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi

KMÜ BİLTEM | Karamanoğlu Mehmebey Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi
KMÜ BİLTEM | Karamanoğlu Mehmebey Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi
KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ
Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar
Uygulama ve Araştırma Merkezi

Kül Fırını

NÜVE MF 207

Genel Bilgiler

Metal işleme, seramik, gıda, mücevherat ve diş hekimliği gibi pek çok sektörde kullanım alanı bulan genel amaçlı fırınlardır. Set değerleri ile çalışma sıcaklıkları programlanabilir PID mikroişlemcili kontrol sisteminden takip edilebilmektedir.

Teknik Özellikler

Cihazların seramik hücresinin yan yüzeylerindeki ısıtıcı elemanlar sayesinde yakın ısı dağılımı ve hızlı ısınma özelliği bir arada sağlanabilmektedir. Cihazlarının sıcaklık kararlılığını artırmak üzere kullanılan fiber plaka ve iç ve dış yüzeylerin arasında bulunan hava ceketi aynı zamanda kullanıcıların sıcak yüzeylere temasını da engellemektedir. Sıcaklık aşımı durumlarında ve fırın kapağı açıldığında, cihazın enerjisi otomatik olarak kesilmektedir.

Kontrol Sistemi    : PID Mikroişlemci Kontrol Sistemi                              
Maksimum Set Sıcaklığı    : 1200 °C
Sürekli Çalışma Sıcaklığı    : 1150 °C 
Sıcaklık Ayar ve Gösterge Hassasiyeti    : 1 °C 
Sensör Tipi    : S
Maksimum Sıcaklığa Ulaşma Süresi    : 60 Dakika
Hücre Kapasitesi    : 7 L
İç Yüzey Yapısı    : Fiber Plaka ve Ateş Tuğlası
Dış Yüzey Yapısı    : Elektrostatik Toz Boyalı Çelik 
Kurulu Güç    : 2000 W
Güç Değerleri    : 230 V - 50/60 Hz  
İç Ölçüler    : 200 X 250 x 140 mm
Dış Ölçüler     : 550 x 580 x 650 mm

Yapılabilecek Analizler

Kül tayini
Asitte çözünmeyen kül tayini
Suda çözünmeyen kül tayini
Suda çözünen kül tayini

Numune Kabul Nitelikleri

Numuneler öğütülüp ilgili analiz metoduna göre elekten geçirilerek homojen hale getirilmelidir.

 

Paylaş
Facebook'da Paylaş
Twitter'da Paylaş